‘All Aboard’ Game

Welkom aan boord!

Elke minuut worden er 204 prikken tegen Corona gezet. Dat betekent dat we snel weer naar een normale samenleving gaan. Een samenleving waarin we weer naar kantoor mogen. Toch wel een feestelijk moment om met elkaar te vieren!

Premier Rutte heeft aangekondigd dat er meer versoepelingen komen en dus komt het moment van ‘werken op kantoor’ steeds dichterbij.

Goed nieuws natuurlijk, hoewel dit ook een moment van transitie en onduidelijkheid is. Wanneer ga je wel of juist niet naar kantoor? En voor welke functies geldt dit? Ga je allemaal tegelijk, of gelden er nog speciale maatregelen? En welke maatregelen zijn dit dan? En hoe zat het ook alweer met de gedragsregels op kantoor?

Om deze vragen te beantwoorden heeft AtHand een speciale game van twee weken ontwikkeld: De ‘All Aboard’ Game.

Meer weten?

Als het aan werknemers ligt blijven ze ook na de coronapandemie (deels) thuiswerken.

De overgrote meerderheid van de huidige thuiswerkers wil blijven thuiswerken, meldt TNO op basis van eigen onderzoek. Een kwart van de thuiswerkers wil zelfs grotendeels of helemaal thuiswerken.

Deze combinatie van deels op kantoor en deels thuis werken vraagt om ander leiderschap, intrinsieke motivatie van medewerkers en andere structuren om de samenwerking te realiseren.

Onze ‘All Aboard Game’ helpt om deze transitie te realiseren.

‘All Aboard’ Game

Snel opstarten, beperkte kosten en een leuke en innovatieve manier om de medewerkers weer op kantoor te verwelkomen.

Breng de Power of Play naar kantoor!

De ‘All Aboard’ Game

  • Game van 2 weken
  • Relevante eigen content in de game
  • Inclusief 50 game-licenties
Onze methodiek

The Hub

In ons gamethema ‘The Hub’ maak je in twee weken tijd kennis met een virtuele, hypermoderne kantooromgeving. In iedere ruimte wacht een leuke, uitdagende en leerzame opdracht. In 5-10 minuten per dag ben je weer helemaal up-to-date!

De game kan worden gespeeld op desktop of mobiel en is binnen enkele dagen op te starten. De game duurt twee weken en deelnemers kunnen punten scoren met:

  • Het maken van kennismodules over het hybride werken
  • Verrassende quizzen
  • Het delen van onderlinge tips & tricks – via de Deel & Waardeer module
  • Het aangaan van ‘Team challenges’
  • Het spelen van kennisbattles, gericht op fun en het uitdagen van collega’s

Zo geef je gedurende twee weken een flinke boost aan productiviteit, werkplezier en focus! Tien minuten per dag ‘gamen’ is hiervoor genoeg!